NATIONAAL 60 SECONDEN FILMFESTIVAL
Op zaterdag 8 mei 2010

Elk jaar organiseert de NOVA het Nationaal 60 seconden filmfestival. Dit is een landelijk festival, waar films met een maximale lengte van 60 seconden worden vertoond. Uit de inzendingen worden ook 1 of 2 films (afhankelijk van het succes in het voorgaande jaar) geselecteerd voor deelname aan het internationale Unicafestival, dat dit jaar in Zwitserland wordt gehouden.

Kijk voor de voorwaarden voor deelname op de website www.novafilmvideo.nl of www.videoclub-sgd.nl

Het festival vindt plaats op 8 mei 2010 in Cultureel Centrum Landvast, Haven 4 te Alblasserdam. Dit is een nieuw cultureel centrum dat is voorzien van alle gemakken. Het ligt op korte afstand van de snelweg en er is een groot parkeerterrein waar men gratis de auto kan stallen. Er is een lift voor mensen die slecht ter been zijn. Verder zijn er volop restaurantjes op loopafstand, zodat ook de inwendige mens niets tekort hoeft te komen. U kunt er ook voor kiezen een lunch te bestellen via de organisatie. Voor een lunch ( 9,50 p.p.) in de Lounge/Salon-zaal van het theater is reservering vooraf noodzakelijk.

Toegangskaarten en lunches zijn te reserveren via het reserveringsformulier dat u ingevuld per post of per e-mail (60seconden@hotpop.com) tot een week voor de wedstrijd kunt insturen.
Kijk voor meer informatie op de website.

De aanvangstijd van de wedstrijd hangt af van het aantal inzendingen, maar zal ongeveer om 10.00 uur zijn. Het eind van de dag wordt verwacht om 17.00 uur.

Zoals gebruikelijk zal een NOVA-jury de 16 beste films selecteren na het ochtend-programma. Na de lunchpauze beslissen de bezoekers via het bekende afval-systeem welke films de prijzen verdienen. Twee aan twee worden de beste films vertoond, waarna het publiek door middel van opstaan kenbaar maakt welke de beste van de twee is. Zo wordt in enkele ronden de beste film bepaald.

De jury bepaalt welke film genomineerd wordt voor de World Minute Movie Cup wedstrijd tijdens het UNICA-festival in Zwitserland.

Alle informatie en benodigde formulieren zijn opgenomen in de speciale uitgave van NOVACOM nr. 14 (eind februari verstuurd naar de regio-secretariaten) en op de hierboven genoemde websites.