P E R S B E R I C H T

9 april 2006

 

Mini-videofestival tijdens Gentse Feesten 2006

7GRANEN ZOEKT FILMS MET KLOTEN

Het nieuwe samenwerkingsverband ‘7GRANEN’ gaat tijdens de Gentse Feesten 2OO6 rond 9 thema’s videofilms vertonen en is daarvoor nog steeds op zoek naar films ‘met kloten’. Naast eigen producties die in de maak zijn, roept ‘7GRANEN’ alle geďnteresseerden op zich kenbaar te maken en videoproducties aan te bieden. Het wil een ‘scherm’ aanbieden wars van competitiementaliteit aan eenieder die op een eigengereide manier films maakt.  Kandidaten bellen naar telefoonnummer 09 225 77 19 voor 31 mei.

Tijdens de Gentse Feesten 2006 organiseert het nieuwe samenwerkingsverband ‘7GRANEN’ een mini-video-festival vertrekkend van 9 thema’s: licht, geweld, erotiek, zwerfvuil, weerbaarheid, diversiteit, taboes, muziek/klanken en grenzen. Videofilms moeten ten laatste op 31 mei worden aangemeld.

Het nieuwe samenwerkingsverband ‘7GRANEN’ wil het medium video verkennen en daarbij zo authentiek mogelijk zijn. Het bestaat op dit ogenblik uit gustaaf de meersman, taalstilist, theatermaker en beeldend kunstenaar van vzw Videokontakt (Gent) en cabaretier-theatermaker en filmfanaat Edgard Eeckman (Merelbeke). Zij steunen elkaar in het realiseren van videoproducten waarbij alle stijlen en onderwerpen toegelaten zijn. Experimenteren in inhoudelijke concepten, opnamen en montages, logisch, onlogisch. Het gaat om een – leerzaam en plezierig - empirisch proces dat spelenderwijs verkennend onderdompelt in inhouden, beelden, klanken, psychologische en emotionele en inzichten.

Het videofestival grijpt plaats op zaterdag 15, zondag 16, vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli telkens van 19 tot 22 uur in het Sint-Lievenscollege (Zilverberg) te Gent. De toegang bedraagt 1 EUR en reserveren is niet nodig.

________________________________________________________________________________________

Voor meer persinformatie over ‘7GRANEN’ contacteer

Edgard Eeckman op 0475 96 00 67 (score.bvba@pandora.be)
of Gustaaf de Meersman op 09 225 77 19 videokontakt@pandora.be