Fifteen Minutes of Fame

 

Op vrijdagavond 30 juni zal Filmhuis Lumen in Delft alweer voor de zesde keer het domein zijn van amateurfilmers. Tijdens het festival "Fifteen Minutes of Fame" kan het Delftse filmpubliek kennismaken met vele korte amateurfilms.

Filmhuis Lumen schrijft filmclubs, cursuscentra en filmacademies tot ver buiten de regio aan. Maar hoewel door de enorme toename aan camera’s en computers “iedereen” een film kan maken, neemt het aantal amateurfilmmakers juist af. Filmclubs klagen steen en been over dalend interesse.

Daarom wil het filmhuis ook graag de digitale generatie uit onze eigen regio uitdagen om een echte speelfilm te maken. Het festival is namelijk een prachtige gelegenheid om je eigen film eens in een echte filmzaal te bekijken. En wat is er mooier om dat in je eigen Delft te kunnen doen?

Hierbij treft u dus een oproep aan voor (nieuwe) amateurfilmmakers uit Delft en omgeving. We hopen dat ook Delfste amateurs de gelegenheid hebben een film te maken en deze op tijd in te zenden.

Mocht u meer informatie over dit festival willen hebben, of er anderszins aandacht aan willen besteden, dan kunt u contact opnemen met Gerben Scherpenzeel, 06-27020423, of via fmof@filmhuis-lumen.nl