PRESENTATIE VAN ACHT KORTE DOCUMENTAIRES!!!

 Circustheaterfestival Circocircolo  onderwerp voor amateurfilmers.

 Waar?   Centrum voor Amateurkunst Noord Brabant in Tilburg
Wanneer?   Vrijdagavond 7 maart 2008 om 19.30 uur
Voor wie?   Alle ge´nteresseerden
Toegang gratis!

In de laatste week in oktober 2007 werd op Landgoed Velder te Liempde in Noord-Brabant het grootse Circustheaterfestival Circocircolo gehouden. Het festival bracht een groot aantal  voorstellingen uit vele windstreken bijeen, die allen iets gemeen hadden: het tonen van een nieuwe ontwikkeling binnen de wereld van het circus, namelijk het circustheater. Geen paardendressuur, olifanten en wilde dieren, maar clowns, jongleurs en acrobaten, die hun acts in een verhalende samenhang vertoonden. Ook nieuwe technieken zoals skaten, breakdance, hiphop en stunten op BMXfietsen waren er te bewonderen.

Dankzij de genereuze medewerking van de organisatie werd het mogelijk gemaakt om tijdens het tiendaagse festival een workshop Documentairefilmen voor amateurs te organiseren. Met een korte voorbereiding vooraf en tijdens het festival ter plaatse vijf lesochtenden onder de inspirerende leiding van docent Ruut van der Beele konden de deelnemers hun ideeŰn in beeld om gaan zetten. Ook de bereidheid tot medewerking vanuit de optredende artiesten was hartverwarmend evenals de onderlinge samenwerking tussen de tien deelnemers.
Tijdens een vervolgbijeenkomst in december werden de resultaten in ruwe montages getoond en besproken. En op 7 maart aanstaande is er dan de langverwachte presentatie van de acht eindresultaten!

Voor zover de theaterzaal van het Centrum voor Amateurkunst Noord-Brabant in Tilburg plaats biedt (120 stoelen) is deze avond voor elke ge´nteresseerde gratis toegankelijk. Naast de vertoning van de films zullen deze ook kort worden besproken, zal er aandacht besteed worden aan het filmgenre Documentaire en wordt teruggeblikt op dit unieke project, aangehaakt aan een uniek festival. Een omlijsting van de avond in stijl van het onderwerp ligt in de lijn van de voornemens.
Het moet tenslotte een feestelijke happening worden, waar ook inhoudelijk iets te halen valt!

Iedere belangstellende is, voor zover er plaats is, van harte welkom. Wel is het zaak om je van te voren aan te melden, het liefst vˇˇr 15 februari aanstaande. Met de bevestiging van de aanmelding wordt dan ook een routebeschrijving meegestuurd.

Aanmelden via: hceelen@cvakunst.nl.

Mede namens alle workshopdeelnemers en overige medewerkers nodig ik ieder uit om snel te reageren We rekenen op een inspirerende belangstelling!

Hein Ceelen
Consulent amateurtheater en ľfilm/video
Centrum voor Amateurkunst Noord-Brabant