Waaris.eu daagt je uit ...
om een filmpje van 60 seconden over de Europese Unie te maken. Wat betekent ze voor jou? Welke impact heeft ze op jouw dagelijks leven? En misschien verschijnt jouw één minuut op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen op 19 oktober! Win je jouw deel van de €2500 prijzenpot! En krijg je een digitale FLIP camera!

De wedstrijd is toegankelijk voor professionele en niet-professionele filmmakers van alle leeftijden. Ben je op zoek  naar ideeën, laat je inspireren door de inzendingen, het introductiefilmpje met onze peter Rob Heirbaut, Europa verslaggever bij de VRT, onze  10 demofilmpjes en  ons nieuws.

Insturen kan tot 31 augustus 2010. Vanaf 31 augustus tot 17 oktober 2010 kan je stemmen op jouw favoriet. Waaris.eu is een initiatief van het Fonds Pascal Decroos vzw met steun van de Vlaamse overheid.

Prijzen
Een professionele jury reikt de juryprijs uit. De winnaar van de publieksprijs wordt bepaald door mensen die op de website stemmen. Beide winnaars krijgen een mini HD FLIP camera. De filmmaker van de Juryprijs wint €1500 en van de publieksprijs €1000. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Filmfestival van Vlaanderen te Gent.

Jury
De jury voor de beste éénminuut Waaris.eu bestaat uit vertegenwoordigers van het Fonds Pascal Decroos, Journalismfund.eu , de Vlaamse Scriptieprijs , de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent (KASK) en het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen.

Hou alvast volgende data in het oog:


Alle info op www.waaris.eu

Volg ons op http://twitter.com/waariseu en http://www.facebook.com/pages/Waariseu/359465397111