Workshop documentaire filmen

 

Onderwerp?   Internationaal Circustheaterfestival Circo Circolo
Waar?         
   Landgoed Velder te Liempde (Noord-Brabant, nabij Boxtel)
Wanneer?       20 tot en met 28 oktober 2007
Voor wie?       Alle geïnteresseerde amateur-filmers

Duur:               7 à 8 dagdelen voor de lessen, verder filmtijd naar eigen inzicht
Deelname:      € 150,--

Aantal:            maximaal 12 deelnemers


Opdracht :

Maak gedurende het Circustheaterfestival de opnames voor een documentaire, waarin het circustheater qua onderwerp en qua omgeving een belangrijke rol speelt.       

Onder leiding van een vakkundige documentairemaker krijgen de deelnemers gedurende vijf ochtenden in het festival les op het niet eenvoudige gebied van het maken van een documentaire film. De onderwerpen zijn o.a. wat is een documentaire, hoe bereid je je voor op het filmen, met welke zaken dien je vooraf rekening te houden, waarmee moet je rekening houden tijdens het filmen, enzovoort.

De workshop wordt voorafgegaan door een dagdeel, mogelijk een avond, ter kennismaking en als start van het project. De lessen worden op het circusterrein zelf gegeven, zodat na het instructiegedeelte onmiddellijk de praktijk kan worden opgezocht. De deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om toegang te hebben tot het hele festivalterrein en alle activiteiten Voorwaarde daarvoor is een bescheiden en een voor anderen beslist niet hinderlijke opstelling.

 

Informatie over het festival?    www.circocircolo.nl

Vragen?                                      hceelen@cvakunst.nl of 013-5363936 0p dinsdag van 10.00 – 16.30 uur

Deelnemen? Opgeven op:       hceelen@cvakunst.nl